Dags att sommarförvara Ski Doo

Dags att sommarförvara Ski Doo

Vintern har tagit slut. Nu är det dags att ställa undan din Ski Doo. Vi hjälper dig att sommarförvara ditt kära fordon på bästa sätt. Här kommer några bra tips att tänka på.

Ta hand om din Ski Doo

Det finns de som lämnar skotern ute i fria naturen under sommaren och hoppas på att den ska starta när snön kommer åter till nästa vinter. Detta är inte en jättebra idé. En Ski Doo kräver omsorg och kärlek.

Först och främst är det viktigt att se till att motorn och de inre delarna inte drabbas av rost eller korrosion under sommaren. När maskinen är avstängd länge så medför det en del risker.

Ski Doo har själva tagit fram en konserveringsolja som är riktigt bra. Du kan köpa de av auktoriserade återförsäljare, men även på nätet. Den är inte dyr och enkel att använda

Du smörjer noga in alla inre delar och hela motorn. Se till att vara generös med oljan. Det är bra om allt blir ordentligt insmort. Börja gärna inifrån och arbeta dig ut. Ta de minsta detaljerna först så att du inte glömmer något.

Allt behöver smörjas, reglagekablar och andra små detaljer. Var noggrann och se till att inte glömma något. Detta är ett jobb som får ta sin tid.

Det är också bra att ta ut stiften. Slå i en skvätt olja i varje hål och skruva sedan i stiften igen. kan du känna dig trygg

Glöm inte att tömma ut gammal bensin ur tanken och var noga med förgasaren också. Där kan du slå i en skvätt konserveringsolja så håller den bra under sommaren.

Sedan är det bra om du ser till att din Ski Doo står torrt hela sommaren. Fukt är inte bra när den tränger in. Du ska inte behöva springa och provstarta den hela tiden. Om du har gjort en bra förvaringsförberedelse då har du inget att oroa dig för.

Är du fortfarande osäker på hur du ska förbereda din Ski Doo inför sommaren? Då är det bara att ringa till din handlare och reparatör. En kunnig och erfaren sådan är Säters Cykel och Motor i Dalarna. De vet verkligen vad de talar om och är specialiserade på Ski Doo:s alla modeller.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *