Köp dina krukväxter hos en blomsterbutik i Stockholm

Köp dina krukväxter hos en blomsterbutik i Stockholm

Har du bytt bostad, eller är det rent av första gången du har ett eget hem? Då har du säkerligen många saker som ska fixas innan du känner att allt är i ordning.

En sak som snabbt skapar hemtrevnad är krukväxter. Ett tips är därför att börja med krukväxterna för att skapa en ombonad känsla. Sedan kan du bygga upp ditt hem i den mån du har tid eller inspiration för det.

Här kommer några tips på vanliga krukväxter som finns i våra hem. Men självklart finns det många fler att välja mellan. Gå till din blomsterbutik om du vill ha mer tips. En blomsterbutik i Stockholm som är proffsig och har bra service är till exempel Norr Mälarstrands Blommor.

Begonia

Begonian är en mycket populär krukväxt som finns i en hel mängd olika varianter. Ursprungligen är det en vinterblommande växt, men moderna korsningar kan blomma fint hela året. Den trivs i normal rumstemperatur och vill stå ljust, men inte i direkt solljus, för att må bra. Vattna lagom. Låt den inte torka, men ge inte heller för mycket vatten.

Brudorkidé

Brudorkidén är en mycket vacker och elegant blomma. Ibland finns det en föreställning om att orkidéer är svårskötta, men oftast är det precis tvärt om. Just brudorkidén är extra tålig i inomhusmiljö. Låt den stå ljust, men inte i direkt solljus, och ge den en halv deciliter vatten en gång i veckan så håller den sig fin.

Fredskalla

En av våra absoluta favoriter i hemmet är fredskallan. Den vackra och eleganta vita blomman är mycket tilltalande och faller de flesta i smaken. Fredskallan är lätt att sköta och klarar även lite ljusfattigare utrymmen. Eftersom det är en sumpväxt ska du dock vara noga med att den inte torkar ut mellan vattningarna. En positiv effekt av fredskallan är att den är effektiv i att hålla uppe luftfuktigheten, dessutom är den en mästare på att minska halten kemiska gaser i luften.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *