Köp en basketkorg och börja spela streetbasket

Köp en basketkorg och börja spela streetbasket

Stretchbart är en riktigt rolig sport som kan spelas hemma på gården med en liten yta. Det räcker att köpa en enkel basketkorg och en boll. Sedan är du färdig att börja spela.

Basket är inte bara roligt. Det är också väldigt fysiskt bra, du får en god träning och håller igång aktivt under en lång tid. Dessutom är det bra träning för balans och koordination. Även små barn kan spela basket. Men då måste du se till att din basketkorg är monterad i rätt höjd. Det bästa är då om du har en ställning där det går att justera höjden.

Streetbasket är en riktig sport

I USA är streetbasket en viktig del av den folkliga kulturen. Det spelas överallt, från de tuffa områdena i New York:s stadsdel Bronx, till de välbärgade fina villaområdena i New England och Maine. Överallt så har folk en egen basketkorg.

Basket är från början en överklassport, det var i Boston som det började spelas på skolor under den senare delen av 1800-talet. Men ganska snart så spred det sig över hela USA. I de fattigare områdena i de stora städerna fanns det inga sporthallar.

Då tog ungdomarna ut sporten till gatan. På det viset föddes streetbasket. I dag är det en av de absolut största spontanidrotterna i hela världen. Och en av de stora fördelarna är att det räcker med bara en korg. På det sättet blir det också väldigt billigt att spela.

Var köper du basketkorg bäst

Det finns många olika modeller och sorter. Allt från dyra med hållbart glasfiber som håller för att dunka. Till enkla modeller med bara en ram och nät som är enkla att sätta upp var som helst. Köper du bara en ram så blir det enkelt att spela, men du tappar lite av känslan.

Det bästa stället att köpa en basketkorg är att välja en bra nätbutik. De har ett bättre och större utbud än de vanliga butikerna. Ett bra exempel är www.lekute.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *